|


|


|

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ düsturuyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 106. yıl dönümünde tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.


19 Mayıs 1919’un 106. yıldönümünü kutladığımız bugünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. Gençlerimiz, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk, “Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız” sözüyle gençliğe olan güvenini, “Bütün ümidim gençliktedir” sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir. İnanıyorum ki fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.


Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor ve tüm Kapaklı  halkımızın Atatürk`ün bize ve gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Ali ALTINSOY
Belediye Başkanı



Copyright © 2025 Yenikent Belediyesi