İstiklal Marşının 98.Yılı Kutlu Olsun

Açıklama: Belediye Başkanı Mehmet AKDERE; İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yılını kutladı.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 12 Mart 2019
Geçerli Tarih: 24 Mart 2019, 16:09

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yılını kutlayan  Belediye Başkanı Mehmet AKDERE, “Milletimizin zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceği buluşturan İstiklal Marşı, milletimizin en kıymetli ortak değerlerinden olmuştur” dedi.

12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin ortak sesi, diriliş destanıdır.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Milletimizin zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceği buluşturan İstiklal Marşı, milletimizin en kıymetli ortak değerlerinden olmuştur.

İstiklal Marşı’nın yazıldığı günlerde milletimizin birliğine ve dirliğine yönelik tehditlerin benzerleri bugün de yaşanmaktadır. Bu tehditlere karşı o günkü milli ruhla birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu vesileyle İstiklal Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılmasına katkı sağlayan İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yılını kutlarken; kurtuluş mücadelemiz sırasında bu birliği milli marşla perçinleyen Mehmet Akif ERSOY'u, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

Mehmet AKDERE