EPDK, Yenikent'te Denetim Yaptı

Açıklama: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yenikent genelinde faaliyet gösteren Akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarında denetim yaptı.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2018
Geçerli Tarih: 24 Mart 2019, 16:06

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ile müştereken yapılan denetimde beldemizde  faaliyet gösteren Akaryakıt ve LPG istasyonlarında 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Kanunu kapsamında denetimler yapıldı.

Bakanlık ve İl Müdürlüğü yıllık faaliyet programı doğrultusunda İlimiz merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren Akaryakıt ve LPG İstasyonlarında nihai tüketiciye satışı yapılan motorin, benzin ve gazyağının TÜBİTAK tarafından geliştirilen akaryakıtın kaçak olup olmadığının tespitini yapan Ulusal Marker cihazıyla Akaryakıt kontrolü, LPG oto gaz istasyonlarında işletmelerin güvenli bir şekilde çalıştırılıp hizmet vermesi açısından LPG oto gaz Sorumlu Müdür belgesi ve sözleşmelerinin geçerliliğini, otomasyon sistemi, tank yerleşim vaziyet planı, tabela ve pompa fiyatlarının aynı olup olmadığının kontrolü bakımından denetim yapıldı.

Yenikent Kasabasında faaliyet gösteren 7 adet akaryakıt ve LPG oto gaz  satış istasyonlarında yapılan denetimlerde; eksik belgesi olanlarla ilgili tutanak düzenlendi.