Başkan AKDERE'nin Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Açıklama: Başkan AKDERE 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında "Bir toplumda kadınların yüzü gülmüyorsa o toplumun huzurlu bir toplum olmasının mümkün olmadığını söyledi. "
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 08 Mart 2018
Geçerli Tarih: 17 Temmuz 2018, 16:03

“Kadınlar ailenin temel direğidir. Toplumumuzun geleceğini annelerin yetiştirdiği insanlar şekillendirecektir. Bir kadının, bir annenin yüzü gülmüyorsa, kendisini değerli hissetmiyorsa, toplamdaki ve ailedeki yerine tam olarak kavuşmamışsa o toplumun huzurlu bir toplum olması mümkün değildir.

Kadın; annedir, şefkattir, özverinin simgesidir. Bizlere iyiyi-doğruyu, sevgiyi-saygıyı, paylaşmayı öğreten ilk öğretmendir. Dolayısıyla, kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Ayrıca, “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı çıkmamız gerekmektedir.

Bu düşüncelerle, öncelikle beldemizde bulunan kadınlar olmak üzere tüm kadınlarımızın  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, geleceğin daha güzel olmasını diliyorum.”
Mehmet AKDERE