Silajlık Mısır Hasatı Başladı

Açıklama: Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak için Yenikent'li üreticiler yem bitkilerinden "Mısır Silajı" hasatını yapmaya başladılar.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2017
Geçerli Tarih: 11 Aralık 2017, 12:09

Yenikent'te tarım arzilerinin önemli bir bölümünde ekimi yapılan ve  fiyatı hızla yükselen samana alternatif hayvan yemi "Silajlık Mısır" hasadı başladı.

Yenikent Beldemizde en yaygın olarak yonca yem bitkisi ekilmektedir. Yonca yem bitkisini, silajlık mısır  takip etmektedir.

İlimizde özellikle  Yenikent Beldemizde en yaygın olarak yonca yem bitkisi ekilmektedir. Yonca yem bitkisini, silajlık mısır ekilişi takip etmektedir. Çiftçilerimiz “silajlık mısırın ekilişinin yaygınlaşmasının hayvancılık açısında önemli olduğunu, özellikle fazla yeşil aksam taşıması, beslenme değerinin ve lezzetinin yüksekliği gibi nedenlerle en önemli silaj bitkilerinde birisi olduğu. Ayrıca silajlık mısır ekilişi yapanlara devletin destek verdiğini belirttiler. “

Yenikent’li çiftçilerimizde işlerinde kolaylık ve bol kazançlı günler dileriz.

YENiKENT BELEDİYESi