Yenikent'in Markası Yonca Festivali

Açıklama: Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’na Hazırız. Aksaray Tarım Platformu önderliğinde Yenikent Belediyesi destekleri ile Yenikent'in Markası Yonca Festivali 24-25-26-27 Ağustos 2017 de.
Kategori: Festival
Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2017
Geçerli Tarih: 11 Aralık 2017, 12:07

Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’na Hazırız.
Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Aksaray Tarım Platformu önderliğinde Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek.
Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, fuarın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “Türkiye’de ilk olabilecek ve farkındalık yaratabilecek bir fuar organizasyonu ve yonca festivalini gerçekleştiriyoruz. "1.Hayvancılık Fuarı ve Yonca Festivali" adı altında düzenlemiş olduğumuz etkinliğin hakikaten Türkiye’de bir farkındalık yaratacağını, buradaki organizasyonda hayvancılık yarışmaları da yer alacak. İlimizin potansiyeli ve Türkiye’nin markası olan yoncanın kalitesini tescillemek adına yonca yarışması yapacağız. İnşallah ilimizi Türkiye genelinde ulusal düzeyde tanıtımını gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Fuar kapsamında Türkiye’de yine ilk olacak hediyeler vereceğiz. Yarışmada hediye olarak 3 tane yem karma makinesi, 3 tane süt sağım makinesi, 1 tane 18 bin TL’lik römork, 2 tane buzağı kulübesi, 1 tane yonca biçim makinesi, 1 tane tırmık, 3 tane kırkım makinesi ve kaşağı makineleri olmak üzere 150 bin TL değerinde hediye vereceğiz” dedi.