Vali Aykut Pekmez Beldemizi Ziyaret Etti.

Açıklama: Aksaray Valisi Sayın Aykut PEKMEZ tarım ve hayvancılığın bölgede en iyi yapıldığı Beldemizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 08 Mayıs 2017
Geçerli Tarih: 27 Haziran 2017, 23:54

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ile birlikte, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri ile Belediyemize gelerek Başkan Mehmet Akdere’den çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Belediye Başkanı Mehmet Akdere belediye hizmetleri açısından önemli sorunlarının bulunmadığını ifade ederek 5.200’e ulaşan belde nüfusunun tamamına yakınının tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi.

Süt üretimi ile hayvancılıkta, yonca, mısır ve pancar üretimi ile tarımda büyük gelişmeler kaydettiklerini anlatan Akdere, hayvancılığın yoğun yapıldığı beldede Biogaz santrali kurmak istediklerini hazırladıkları projenin onay aşamasına geldiğini belirtti.

Vali Aykut Pekmez daha sonra esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulundu. Ziyaret ettiği bir kahvehanede vatandaşlarla görüşüp bir süre sohbet eden Vali Pekmez iletilen sorunları dinledi.

Beldenin tarım ve hayvancılıkta çok iyi durumda olduğunu vurgulayan Vali Pekmez Yenikent Beldesinin yonca üretiminde Türkiye’de ilk üç içerisinde bulunduğunu söyledi.