Yenikent'te Pancar ve Mısır Ekimi Yapılıyor

Açıklama: Tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu Yenikent Beldemizde 2017 yılı Pancar ve Silajlık Mısır ekim sezonu başladı. Halkımıza Bereketli Bir Yıl Olması Dileklerimizle...
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2017
Geçerli Tarih: 18 Ağustos 2017, 10:07

Aksaray'da en çok Pancar ve Mısır Silajı üretiminin yapıldığı Yenikent Beldemizdeki, çiftçilerimizde bu günlerde sezonun açılmasıyla birlikte yoğun bir çalışma başlattılar. Bir taraftan pancar ekimi yapan çiftçilerimiz bir taraftanda Mısır Silajı ekimi yapmaktalar.
Türkiye genelinde pancar üretimi ve Mısır üretimi ve kalitesi ile adını duyurmayı başaran Yenikent'li çiftçilerimiz 2017 yılı pancar ve Silajlık Mısır ekimi sezonuna hızlı başladılar. Yenikent'te glikoz değil tamamen doğal yollardan pancar üretimi yapılmaktadır.
Bu yıl 16 Polarlı Şeker Pancarı taban fiyatının 210 TL/ton olacağının açıklanmasıyla birlikte çiftçilerimizin beklentisi yağışların iyi olması yönünde.
Belediye Başkanı Mehmet AKDERE yaptığı açıklamada; "Çiftçilerimiz sahaya indi, yapılan masraflar çok fazla, inşallah yağışlar iyi olur da çiftçiletimiz için de verimi yüksek, bol bereketli bir yıl olur, çiftçilerimize yeni sezonun hayırlı olmasını ve işlerinde kolaylıklar diliyorum " dedi.