Yenikent Mezarlığına 2000 Adet Mazı Fidanı Dikildi.

Açıklama: Belediye Başkanımız Mehmet AKDERE tarafından yapılan projelerle Yenikent her geçen gün değişmeye devam ediyor. Belediyenin başlatmış olduğu "Yeşil Yenikent" projesi kapsamında Yenikent Mezarlığına 2000 adet Mazı Fidanı dikimi yapıldı.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2017
Geçerli Tarih: 11 Aralık 2017, 12:23

Yenikent Belediye Başkanı Mehmet AKDERE'nin projeleri arasında yer alan "Yenikent Mezarlık ve Çevre Düzenleme Projesi" çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Proje kapsamında mezarlık içerisine 2000 adet Mazı Fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Başkan AKDERE; "Geçmişini bilmeyen, geçmişine gerekli değeri vermeyen gelecekte var olamaz" prensibi ile ebediyete intikal etmiş büyüklerimizin ebedi istirahatlarını yaptıkları Kabristanlıklarımızı cennet bahçesine dönüştürmek bizim görevimizdir. Kabristanlığımızı içerisinde yeşillendirme çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Proje kapsamında;

YENİKENT MEZARLIK ve ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ
  *  50 m² Bina içerisinde Cenaze Yıkama odası, morg, lavabo ve wc,
  *  800 m² Cenaze Namazı kılma alanı ve kilitli taş döşesi,
  *  Mezarlık etrafına Hazır beton ihate duvarı,
  *  Cenaze aracı yolu,
  *  Mezarlık içi yürüyüş yolları,
  *  Ağaçlandırma ve Yeşil alanların yapımı,
  *  Aydınlatma sistemleri tamamlanmıştır.
  *  Fidan dikimi ile yeşillendirme çalışmaları devam ediyor.