Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

Açıklama: 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde Şehitlerimizi Rahmetle ve Minnetle Anıyoruz.
Kategori: Haberler
Eklenme Tarihi: 16 Mart 2017
Geçerli Tarih: 18 Ağustos 2017, 10:05

“Çanakkale Zaferi vatan topraklarını savunmak için şahlanan Türk Milletinin en büyük destanlarından birisidir. Zamanın en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, adını tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir.

Çanakkale’de unutulmaz bir zaferin yaşandığı, “Türk ulusu birlik beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancı ile tüm olumsuzluklar ve olanaksızlıklar içerisinde büyük bir direniş göstermiş, donanım ve olanak bakımından kendisinden kat kat güçlü olan ülkelere karşı önemli bir zafer kazanmıştır. Vatanın dört bir köşesinden gelip, Büyük Önder Mustafa Kemal’in komutanlığında Çanakkale Destanı’nı yazanların bir tek ortak noktası vardır; Bu toprakların kalıcı sahibi olmak, ata yadigârı bu mübarek toprakları düşman askerine çiğnetmemek, kaybetmemek ve ilelebet vatan olarak sahiplenmektir. Çanakkale’de şehitlerimiz ve onların yanında yatan, yaşamlarının baharında toprağa gömülen yüz binlerce insan, savaşların kötü sonuçlarını, barış ve dostluğun dünya için ne kadar gerekli olduğunu tüm insanlığa haykırmaktadır. İnsanlık artık; geçmişten gerekli dersleri çıkararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatışmaları sonlandırmalı, tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır. Bu büyük zaferin yıl dönümünde, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi, saygı ve sevgi ile anıyoruz”.

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Mehmet AKDERE