Yoncaların 2.Biçimi Başladı

Tarih 25 Haziran 2012 Editör Yenikent Belediyesi

Yaz aylarının ortalarına geldiğimiz bu günlerde Yenikent çiftçisininde işlerinin yoğunlaştığı görülüyor. Bir yandan pancar, mısır ve tahıl bitkilerinin sulama işlerini yapan çiftçilerimiz, bir yandan da yetişen yoncalarının biçme işleri için çalışmalarını başlattılar.

Kasabamızdan Yonca sevkiyatı başladı
Her yıl olduğu gibi Yonca Diyarı Yenikent Kasabasında; Yoncaların biçilmesinin ardından balyalama işlemi başlıyor. Beldemide son teknoloji modern tarım teknikleri kullanılarak yapılan yonca üretimi, balyalamanın ardından çevre il, ilçe ve yurt dışına kadar sevkiyatı sağlanabiliyor.
Haber : Mustafa KALlN

Kasabamızda Yonca Ticareti Yapan Şirketler

1-Okurlar Ticaret-Abdi OKUR  www.okurlarticaret.com

2-Aydere Yonca - Mehmet AKDERE www.aydereyonca.com

Yonca Haberleri

Yoncaların 3.Biçimi yapılıyor.

Yoncaların 3.Biçimi yapılıyor. Yenikent Kasabasında Tahıl ürünlerinin hasatının tamamlanmasının ardından Yoncaların 3.Biçim hasatı yapılıyor.

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı Baharın gelmesiyle birlikte YONCA sezonu açıldı ve ilk biçimler yapılmaya başlandı. Çiftçilerimize bereketli bir yı...

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2017       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com