Silajlık Mısır Hasatı Başladı

Tarih 13 Eylül 2011 Editör Yenikent Belediyesi

Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak için Yenikent’li üreticiler yem bitkilerinden Mısır Silajı hasatına başladılar.

Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak için Yenikent’li üreticiler yem bitkilerinden Yonca ile birlikte çok miktarda Silajlık Mısır ekimi de yapmaktadırlar.

İlimizde özellikle  Yenikent Beldemizde en yaygın olarak yonca yem bitkisi ekilmektedir. Yonca yem bitkisini, silajlık mısır ekilişi takip etmektedir. Çiftçilerimiz “silajlık mısırın ekilişinin yaygınlaşmasının hayvancılık açısında önemli olduğunu, özellikle fazla yeşil aksam taşıması, beslenme değerinin ve lezzetinin yüksekliği gibi nedenlerle en önemli silaj bitkilerinde birisi olduğu. Ayrıca silajlık mısır ekilişi yapanlara devletin destek verdiğini belirttiler. “

Yenikent’li çiftçilerimizde işlerinde kolaylık ve bol kazançlı günler dileriz.

YENiKENT BELEDİYESi

Kasabamızda Mısır Silajı Ticareti Yapan Şirketler

1-Okurlar Ticaret-Abdi OKUR  www.okurlarticaret.com

2-Aydere Yonca - Mehmet AKDERE www.aydereyonca.com

Yenikent Tarım

Yenikent Karpuzu Pazara Çıktı

Yenikent Karpuzu Pazara Çıktı Yoncasıyla ünlü Yenikent Beldemizde son yıllarda Karpuz üretimiyle de markalaşmaya devam ediyor.

Silajlık Mısır Hasadı Başladı

Silajlık Mısır Hasadı Başladı Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak için Yenikent'li üreticiler yem bitkile...

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2017       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com