Yenikent'in markası dünyaya açılıyor.

Tarih 25 Nisan 2011 Editör Yenikent Belediyesi

Beldemizin en çok ekilen ve üretilen yem bitkisi Yonca'ya olan talep sevindiriyor.

Aksaray’ın yoncasıyla marka haline gelen Yenikent bölgesinde her geçen yıl yonca ekimi artıyor. Bu yıl yoncaya talebinde çok iyi olduğu öğrenilirken ekilen yoncaların 1.Hasadı Mayıs ayından itibaren biçilmeye başlanacak.

Ürettiği yoncayı Türkiye’nin her bölgesine gönderdiği gibi Arap ülkeleri ve Avrupa’ya da ihraç etmeye başlayan Yenikent Kasabası bu yıl gelen taleplerden oldukça memnun. Kayseri fuarında Ziraat Odasının yonca ile ilgili yaptığı tanıtım sayesinde yoncaya talebin oldukça arttığı öğrenildi. Türkiye’nin bir çok bölgesinden çiftçilerin yonca sormaya başladığını ifade eden Yenikentliler, “Bu yıl yoncaya geçmiş yıllara oranla çok daha yüksek bir talep var. İnşallah talep böyle devam etmesi durumunda Aksaray’a ciddi bir ekonomik girdi olacaktır. Şimdilik arayanlara yoncanın biçiminin henüz olmadığını ama yakın dönem içinde biçimlerin başlayacağını ifade ediyoruz. Bölgemiz yoncasıyla marka haline gelmesi bizleri de sevindiriyor. Yenikent'in yoncasının markalaşmasının ardından; Sultanhanı, Eskil, Eşmekaya bölgesinde de yonca ekimi yaygınlaşıyor.”dediler.

Yonca Haberleri

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı Baharın gelmesiyle birlikte YONCA sezonu açıldı ve ilk biçimler yapılmaya başlandı. Çiftçilerimize bereketli bir yı...

Yoncaların 4.Biçimi yapılıyor.

Yoncaların 4.Biçimi yapılıyor. Yenikent Kasabasında havaların serinlemesiyle birlikte Yoncaların 4.Biçim hasat dönemi başladı.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2017       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com