Beldemizde Çiftçi Eğitimi Yapıldı

Tarih 12 Şubat 2015 Editör Yenikent Belediyesi

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bitkisel üretim ve bitki sağlığı şube müdürlüğü teknik elemanlarınca; hububat hastalık ve zararlıları ile mücadele, tarla faresi mücadelesi, patates hastalık ve zararlıları ile mücadele, bitki pasaport sistemine kayıt hakkında beldemiz çiftçilerine yönelik Eğitim verildi.

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bitkisel üretim ve bitki sağlığı şube müdürlüğü teknik elemanlarınca; hububat hastalık ve zararlıları ile mücadele, tarla faresi mücadelesi, patates hastalık ve zararlıları ile mücadele, bitki pasaport sistemine kayıt hakkında beldemiz çiftçilerine yönelik olarak düzenlenen power point sunumlu eğitim ve bilgilendirme toplantısı beldemizde yapılarak, Hububat ekilişlerinin olduğu alanlarda  tarla faresine karşı yapılacak mücadele ile yağlı tohumlu bitkiler, fasülye, nohut  ekimi ile hububat hastalık ve zararlıları konusunda üretici çiftçilerimize yönelik olarak liflet ve broşür verilerek  eğitim ve yayım çalışmaları yapılmıştır.
Ayrıca ilimizde patates ekilişlerinde her geçen yıl bir artış gözlenmekte olup, Bu amaçla patates üretimi yapacak olan çiftçilerimizin mutlaka il veya ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne başvurarak ekimden önce bitki pasaportu kayıt sistemi için başvurmaları gerekmektedir. Bitki pasaportuna kayıt olmadan üretim yapanlar 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağliği, Gida ve Yem Kanununa göre yasal işlemler yapılır.
 Bunu için üretici çiftçilerimizn tohumluk olarak üretim yapacaksa ekim yapmadan önce  nematod tahlili için mutlaka toprak analizi yapmalı, tohumlukların sertifilalı ve kontrolü yapıldıktan sonra ekimi yapmalıdır.
 Herhangi bir şekilde hastalık veya zararlı  tespit edildiğinde karantina tedbirlierini uygulayarak diğer bölgelere bulaşmasını önlemek gerekmektedir. Bu amaçla tarlada kullanılacak alet ve ekipmanların temiz olması sağlanmalıdır. üretimden hasada  kadar geçen sürede kontrollü bir şekilde teknik elemanlarımızın nezaretinde yapılması  çifçilerimizin lehine olacaktır.”
İlimiz çiftçilerine yönelik olarak ekimden hasada kadar geçen sürede çiftçilerimizin bilgilendirmesine devam edilecektir.
Kaynak : Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Anneler Gününüz Kutlu Olsun Belediye Başkanımız Mehmet Emin YUMUŞAK'ın Anneler Günü kutlama mesajı.

Başkan Mehmet Emin YUMUŞAK'ın 1 Mayıs Mesajı

Başkan Mehmet Emin YUMUŞAK'ın 1 Mayıs Mesajı Yenikent Belediye Başkanımız Mehmet Emin YUMUŞAK, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2019       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com