CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Tarih 10 Ağustos 2014 Editör Yenikent Belediyesi

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Seçmen ilk kez Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullandı.

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Seçmen ilk kez Cumhurbaşkanı'nı seçmek için oy kullandı.

Yenikent'te toplam 9 sandıkta oy kullanıldı.  Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi tamamlandı. Seçimde yerel ve genel seçimlerin aksine tek oy pusulasının kullanılması, oy pusulasında adayların resminin olması oy verme işlemini de hızlandırdı. Yenikent'te sayım işlemi 1 saat içinde tamamlandı ve Yenikent halkı seçimini yaptı.

12.Cumhurbaşkanı'nı belirleyecek seçimlerin ilk turunda sandıklar kapandı. Yenikent'te oy verme işleminin tamamlanmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre oy dağılımı.

Seçmen Sayısı: 2.881
Kullanılan oy : 2.364
Sandık Sayısı: 9
Katılım oranı: %82

RECEP TAYYİP ERDOĞANSELAHATTİN DEMİRTAŞEKMELEDDİN MEHMET
İHSANOĞLU
Oy Sayısı : 1.914Oy Sayısı : 25Oy Sayısı : 445

Teşekkürler Yenikent

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yenikent halkıda bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Seçmen ilk kez Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullandı. Beldemizde %82 oranında katılım olmuştur. Resmi olmayan sonuçlara göre Yenikent halkı seçimini Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a yapmıştır. Seçim sonuçlarının öncelikle beldemize, halkımıza ve tüm Türkiye'ye hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum.
Yenikent halkına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Mehmet AKDERE

Seçim Sonuçları

Yenikent'te 2017 Referandum Sonuçları

Yenikent'te 2017 Referandum Sonuçları Daha güçlü bir Türkiye için yapılan 16 Nisan 2017 Referandumunda Yenikent'te %90 katılım sağlandı.

Yenikent'te Seçim Sonuçları-1 Kasım 2015

Yenikent'te Seçim Sonuçları-1 Kasım 2015 26. Dönem Milletvekili seçimleri 1 Kasım 2015 tarihinde tüm yurt genelinde olduğu gibi Yenikent'te de seçmenler...

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2017       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com