Yonca'ya Dubai'den talep

Tarih 18 Nisan 2007 Editör Yenikent Belediyesi

Yenikent'teki arazinin büyük bir kısmının Yonca ekilmesinden ve üretiminde kaliteli olmasından dolayı Yonca'ya Dubai'den 1000 Ton'luk talep geldi.

Pancara kota konularak getirilen kısıtlamaların ardından Yonca bitkisine yönelen çiftçilerin arazilerinin çoğunun yonca ekerek geçimlerini buradan temin ediyorlar.

Belediye Başkanı Mehmet Emin YENİSAN; Dubai'den yoncaya 1000 ton'luk talep geldiğini, şu anda gerekli yazışmaların yapıldığını, işlemlerin tamamlanmasının ardından Mersin Limanından yükleme yapılacağını belirtti.

Başkan, Yenikent'in tarımda çok geliştiğini, özellikle yonca üretiminin çok fazla ve verimli olduğunu, Yenikent'in Yoncanın Anavatanı olarak ismini Dünya'ya duyurduğunu beyan etti.

Yonca Haberleri

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı Baharın gelmesiyle birlikte YONCA sezonu açıldı ve ilk biçimler yapılmaya başlandı. Çiftçilerimize bereketli bir yı...

Yoncaların 4.Biçimi yapılıyor.

Yoncaların 4.Biçimi yapılıyor. Yenikent Kasabasında havaların serinlemesiyle birlikte Yoncaların 4.Biçim hasat dönemi başladı.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2017       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com