Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

Tarih 18 Mart 2014 Editör Yenikent Belediyesi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz.

“Çanakkale Zaferi vatan topraklarını savunmak için şahlanan Türk Milletinin en büyük destanlarından birisidir. Zamanın en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, adını tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir.

Çanakkale’de unutulmaz bir zaferin yaşandığı, “Türk ulusu birlik beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancı ile tüm olumsuzluklar ve olanaksızlıklar içerisinde büyük bir direniş göstermiş, donanım ve olanak bakımından kendisinden kat kat güçlü olan ülkelere karşı önemli bir zafer kazanmıştır. Vatanın dört bir köşesinden gelip, Büyük Önder Mustafa Kemal’in komutanlığında Çanakkale Destanı’nı yazanların bir tek ortak noktası vardır; Bu toprakların kalıcı sahibi olmak, ata yadigârı bu mübarek toprakları düşman askerine çiğnetmemek, kaybetmemek ve ilelebet vatan olarak sahiplenmektir. Çanakkale’de şehitlerimiz ve onların yanında yatan, yaşamlarının baharında toprağa gömülen yüz binlerce insan, savaşların kötü sonuçlarını, barış ve dostluğun dünya için ne kadar gerekli olduğunu tüm insanlığa haykırmaktadır. İnsanlık artık; geçmişten gerekli dersleri çıkararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatışmaları sonlandırmalı, tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır. Bu büyük zaferin yıl dönümünde, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi, saygı ve sevgi ile anıyoruz”.

Bu vesileyle bugün huzur içinde yaşadığımız vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; Çanakkale Zaferi’nin 99. yılının milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Anneler Gününüz Kutlu Olsun Belediye Başkanımız Mehmet Emin YUMUŞAK'ın Anneler Günü kutlama mesajı.

Başkan Mehmet Emin YUMUŞAK'ın 1 Mayıs Mesajı

Başkan Mehmet Emin YUMUŞAK'ın 1 Mayıs Mesajı Yenikent Belediye Başkanımız Mehmet Emin YUMUŞAK, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2019       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com