Yenikent Silajı'na Yurt Dışından Talep

Tarih 05 Mart 2014 Editör Yenikent Belediyesi

Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak için Yenikent'li üreticiler yem bitkilerinden Mısır Silajı üretimi devam ederken, Silaja Yurt dışından talep geldi.

Yenikent'in Mısır Silajı paketlenerek
Ürdün'e İhracatı yapılmaya başlandı.

Okurlar Ticaret yetkilisi Abdi OKUR "bugün Mersin limanından Ürdün'e paketli Mısır Silajı gönderdiklerini belirterek, bu ihracat öncelikle kasabamıza ve Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.

Yenikent'te büyük tarım yatırımlarıyla beldemizde hizmet veren Okurlar Ticaret kasabanın ve Türkiye'de birçok çiftliğin Silajlık Mısır ihtiyacını karşılıyor. Okurlar Ticaret yetkilisi Abdi OKUR “Silajlık mısırın ekilişinin yaygınlaşmasının hayvancılık açısından önemli olduğunu, özellikle fazla yeşil aksam taşıması, beslenme değerinin ve lezzetinin yüksekliği gibi nedenlerle en önemli yem bitkilerinden birisi de silaj  olduğunu belirtti.”

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun Belediye Başkanımız Mehmet Emin YUMUŞAK Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Emin YUMUŞAK'ın 1 Mayıs Mesajı

Başkan Mehmet Emin YUMUŞAK'ın 1 Mayıs Mesajı Yenikent Belediye Başkanımız Mehmet Emin YUMUŞAK, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2020       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com