Silajlık Mısır Hasatı Başladı.

Tarih 05 Eylül 2013 Editör Yenikent Belediyesi

Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak için Yenikent'li üreticiler yem bitkilerinden Mısır Silajı hasatına başladılar.
Yenikent Beldemizde çiftçilerin yüzünü yoncadan sonra mısır silajı da güldürdü.

Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak için Yenikent’li üreticiler yem bitkilerinden Yonca ile birlikte çok miktarda Silajlık Mısır ekimi de yapmaktadırlar.

İlimizde özellikle  Yenikent Beldemizde en yaygın olarak yonca yem bitkisi ekilmektedir. Yonca yem bitkisini, silajlık mısır ekilişi takip etmektedir. Çiftçilerimiz “silajlık mısırın ekilişinin yaygınlaşmasının hayvancılık açısında önemli olduğunu, özellikle fazla yeşil aksam taşıması, beslenme değerinin ve lezzetinin yüksekliği gibi nedenlerle en önemli silaj bitkilerinde birisi olduğu. Ayrıca silajlık mısır ekilişi yapanlara devletin destek verdiğini belirttiler. “

Yenikent’li çiftçilerimizde işlerinde kolaylık ve bol kazançlı günler dileriz.

YENiKENT BELEDİYESi

Haber : Mustafa KALlN

Çanakkale Zaferinin 104.Yılı Kutlu Olsun

Çanakkale Zaferinin 104.Yılı Kutlu Olsun Bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Ruhları şad, me...

İstiklal Marşının 98.Yılı Kutlu Olsun

İstiklal Marşının 98.Yılı Kutlu Olsun Belediye Başkanı Mehmet AKDERE; İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yılını kutladı.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2019       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com