Yonca Sevkiyatı devam ediyor.

Tarih 07 Haziran 2010 Editör Yenikent Belediyesi

Yenikent Kasabasında bugünlerde çiftçilerimizdeki hareketlilik devam ediyor. Bir yandan tahıl bitkilerinin sulama işlerini yapan çiftçilerimiz, bir yandan da yetişen yoncalarının biçme işleri için çalışmalarını sürdüyorlar.

Yoncanın Anavatanı YENiKENT
Türkiye'de yonca üretiminde; ürettiği ürün miktarı ve yonca kalitesiyle adını duyuran beldemiz yine 1 numara olmaya devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden büyük talep gelmeye devam ediyor. Kasaba da büyükbaş hayvancılığında gelişmesinde katkı sağlayan yonca bitkisi, hem kasabanın ihtiyacını hem de çevre il ve ilçelerden gelen talebi karşılıyor.

Kasabamızdan Yonca sevkiyatı devam ediyor.
 Yoncaların biçilmesinin ardında, kurumaya başlamasıyla birlikte balyalama işlemi başlıyor.Son Teknoloji modern tarım teknikleri kullanılarak yapılan yonca üretimi, balyalamanın ardından çevre il, ilçe ve yurt dışına kadar sevkiyatı sağlanabiliyor.

Kasabamızdan günlük ortalama 50 kamyon ve Tırlarla çevre il, ilçe ve yurt dışına sevkiyat yapılabiliyor.

Yonca Haberleri

Yoncaların 3.Biçimi yapılıyor.

Yoncaların 3.Biçimi yapılıyor. Yenikent Kasabasında Tahıl ürünlerinin hasatının tamamlanmasının ardından Yoncaların 3.Biçim hasatı yapılıyor.

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı

2017 yılı Yonca Sezonu Başladı Baharın gelmesiyle birlikte YONCA sezonu açıldı ve ilk biçimler yapılmaya başlandı. Çiftçilerimize bereketli bir yı...

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2017       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com